Du er her: Produkter

Produkter Holli Mølle

Når vi får årets spelt, emmer, enkorn, hvete, rug og bygg i hus, males kornet etter tur med steinkverner. En langsom prosess som maler kornet skånsomt til mel. Mel malt med steinkverner er rikt på alle de gode næringsstoffene kornet gir. Flere bakere uttaler også at melet gir baksten en fyldigere smak og saftighet.

Stadig er vi på jakt etter gamle, originale kornsorter fordi næringsstoffene i disse kornsortene ofte er svært godt bevart. En stor del av kornet vi maler ved Holli Mølle er enkorn, emmer og spelt, av de eldste kornslagene i vår sivilisasjon. Både av hvete, bygg og rug har vi funnet alternative sorter som vi så langt er svært godt fornøyd med både når det gjelder smak og næringsinnhold.

Næringsinnhold:
Holli Mølle har en rekke små, mellomstore og store korndyrkere. Disse ligger i forskjellige områder, alt fra nord i Hedmark til sør i Vestfold. Både såtidspunkt, antall soldager og jordtype varierer ganske mye fra det ene stedet til det andre. Likeledes vil noen av dyrkerne ha god næringstilgang i jorda ved at de har egne dyr som produserer bløtgjødsel til marka. Andre kjører husdyrløst og benytter grønngjødsling som hovednæringskilde til plantene.
Siden Holli Mølle ikke blander partier, men sporer melet tilbake til hver bonde som dyrket kornet, kan vi ikke ha næringsinnholdet skrevet på hver pose. Noen leverer 2 tonn med råvare til oss, andre 50 tonn.

Vi har derfor snittverdier for næringsinnhold for de kornslagene vi har, basert på erfaringstall fra de enkeltanalyser vi har gjort. Næringsinnhold for de ulike kornslagene finnes i informasjon om hvert kornslag, som finnes i menyen til ventre


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner