Du er her: Produkter Enkorn

Enkorn

Forpakning: 1 kg / 25 kg

Villformen av enkorn (Triticum boeticum) var den tidligste hveten som ble brukt som matkorn. Enkorn et høyt proteininnhold og en høy andel av de essensielle aminosyrene fenylalanin, tyrosin, metionin og isoleucin. Deig av enkorn blir klissete. På grunn av karotenoidene får enkornbrød en gul farge, og det har en nøtteaktig smak. Enkorn har en svært svak gluten, men egner seg godt til å blande med spelt, emmer og andre kornslag. På Holli Mølle benytter vi både en høstsådd og en vårsådd enkorn.

VARIANTER AV MELET
- Finmalt (sammalt).
- Helkorn

Næringsinnhold pr 100g:
Energi: 1430 kJ / 340 kcal
Fett: totalt 3,6 g, av dette 0,3 g mettede fettsyrer
Karbohydrater: 59 g, herav 0,72 g sukkerarter
Kostfiber: 11 g
Protein: 13 g
Salt: 0,06 g

Næringsinnholdet er avhengig av dyrkingsforhold, der blant annet været i dyrkingsperioden og jordsmonn er avgjørende. Dette gjør at det kan forekomme små variasjoner.
Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner