Du er her: Produkter Spelt

Spelt.

Forpakning: 1 kg / 10 kg / 25 kg

Spelt, ofte kalt urkornet, er stamfaren til dagens hvetesorter og er en spesielt næringsrik korntype med en lav glykemisk indeks. Spelt har et høyt jern- og proteininnhold, i tillegg til en høy andel enumettede fettsyrer. På grunn av det høye fiberinnholdet er spelt bra for fordøyelsen og erfaringer viser at de som har lav toleranse for hvetemel, ofte kan benytte speltmel. Spelt har gode bakeegenskaper og kan erstatte vanlig hvetemel. På Holli Mølle benytter vi utelukkende speltsorten Oberkulmer Rotkorn, kjent som den mest genuine speltsorten.

VARIANTER
- Siktet (Alle skalldeler er fjernet).
- Finmalt (Hele kornet er malt (sammalt), fine partikler.)
- Grovmalt (Hele kornet er malt (sammalt), grove partikler.)
- Knust (Kornet er knust med lavt trykk på kverna, mel siktet fra.)
- Polert (Kjernene er polert, slik at alt skall er fjernet. Vi kaller dem "perler".)
- Helkorn (Renset, helt korn.)
- Kli (Skalldeler.)

Næringsinnhold pr 100 g:
Energi: 1413 kJ / 337 kcal
Fett: totalt 3 g, av dette 0,29 g mettede fettsyrer
Karbohydrater: 63 g, herav 0,73 g sukkerarter
Kostfiber: 10,3 g *
Protein: 12 g
Salt: 0,06 g

Næringsinnholdet er avhengig av dyrkingsforhold, der blant annet været i dyrkingsperioden og jordsmonn er avgjørende. Dette gjør at det kan forekomme små variasjoner.

* Næringsinnholdet er for hele kornet, og skallet er det som i hovedsak inneholder kostfiber. For siktet mel, der skallet er fjernet, så vil innholdet av kostfiber være omtrent 0. For kli er det motsatt, dette er et produkt som består av stort sett kostfiber, siden det er laget av skallet til kornet. 


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner