Du er her: Oppskrifter Klappkaker

Klappkaker

Varme klappkaker til Frokost

Klappkaker lages av brøddeig som er ferdig hevet. Små deigemner klappes flate på benken og stekes i tørr stekepanne på begge sider. De kan deles i to og snaker godt med ost i mellom.
Klappkakene kan fryses og tines i brødrister. Da blir de kjempegode. Det egner seg godt som turmat også.
Hvis deigen lages om kvelden trenges svært lite gjær. Den er er da klar til å stekes før frokost.
Rør sammen frø, grovt mel salt og gjær i væsken og ha i siktet mel til det samler seg til en klump. Deig med spelt skal ikke bearbeides så lenge. Deigen må ikke være for fast. Hvis deigen blir veldig løs etter heving, bruk mye mel ved utklappingen.

Oppskrift med spelt og emmer.

I dl juice ( eple eller appelsin)
4 del lunkent vann
1 ss olje
¾ dl perlespelt (polert spelt)
1 ¼ dl frø ( solsikke, lin og gresskar)
2 dl finmalt emmer
5 dl sammalt spelt
6 dl siktet spelt
2 ts salt
½ ts tørrgjær ( mer hvis deigen ikke kan stå i flere timer)
Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner