Du er her: Oppskrifter Foccacia

Foccacia

Ingredienser:
25 g (1/2 pk.) gjær
7,5 lunkent vann
2 ts salt
1 kg siktet speltmel
Grovt salt og urter som drysses over før steking

Fremgangsmåte:

Stekes ved 235 °C i ca. 25 minutter. Rør ut gjæren i det lunkne vannet. Ha i resten av ingrediensene, og elt deigen til den er smidig og elastisk. Deigen skal være ganske bløt. Ha deigen i smurt langpanne med bakepapir, og press den godt ut i kantene. La den heve ca 30 minutter på et lunt sted med plast over, eller til dobbel størrelse. Trykk med fingerbaken over deigen slik at det blir groper. Hell over godt med olivenoljen, og dryss på havsalt og urter. La brødet få stå i 10 minutter til før det stekes. Skjær biter av brødet ved servering.

Tips: Tilsett gjerne godt med soltørket tomat og oliven i deigen, og dryss over litt finhakket hvitløk før servering.


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner