Du er her: Produkter Hvete

Hvete

Forpakning: 1 kg / 10 kg / 25 kg

Hvete er i dag den mest brukte kornsorten på grunn av kornets gode bakeegenskaper. Holli Mølle benytter seg i stor grad av eldre hvetesorter enn de som er vanlige i dag. Disse er mindre foredlet og har bevart sine naturlige egenskaper. Hvete har et høyere innhold av gluten, og bør derfor ikke benyttes av de som har lav toleranse for gluten.

VARIANTER AV MELET:
- Siktet (Alle skalldeler er fjernet).
- Fin sammalt (Hele kornet er malt (sammalt), fine partikler.)
- Grov ammalt(Hele kornet er malt (sammalt), grove partikler.)
- Knust (Kornet er knust med lavt trykk på kverna, mel siktet fra.)
- Perler (Kjernene er polert, slik at alt skall er fjernet.)
- Helkorn (Renset, helt korn.)
- Kli (Skalldeler.)

Næringsinnhold pr 100 g:
Energi: 1314 kJ / 314 kcal
Fett: totalt 2 g, av dette 0,29 g mettede fettsyrer
Karbohydrater: 60 g, herav 0,73 g sukkerarter
Kostfiber: 11 g *
Protein: 12 g
Salt: 0,06 g

Næringsinnholdet er avhengig av dyrkingsforhold, der blant annet været i dyrkingsperioden og jordsmonn er avgjørende. Dette gjør at det kan forekomme små variasjoner.

* Næringsinnholdet er for hele kornet, og skallet er det som i hovedsak inneholder kostfiber. For siktet mel, der skallet er fjernet, så vil innholdet av kostfiber være omtrent 0. For kli er det motsatt, dette er et produkt som består av stort sett kostfiber, siden det er laget av skallet til kornet.


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner