Du er her: Produkter Hvete

Hvete

Forpakning: 1 kg / 10 kg / 25 kg

Hvete er i dag den mest brukte kornsorten på grunn av kornets gode bakeegenskaper. Den er rik på E-vitaminer, B-vitaminer og proteiner. Holli Mølle benytter seg i stor grad av eldre hvetesorter enn de som er vanlige i dag. Disse er mindre foredlet og har bevart et meget høyt nivå av næringsstoffer. Hvete har et høyt innhold av gluten og bør derfor ikke benyttes av de som er allergiske eller har lav toleranse for gluten. Av eldre hvetesorter vi benytter er Ølandshvete (som ligger mellom spelt og hvete) og svensk landhvete fra Dalarna.

VARIANTER AV MELET:
- Siktet (Alle skalldeler er fjernet).
- Finmalt (Hele kornet er malt (sammalt), fine partikler.)
- Grovmalt (Hele kornet er malt (sammalt), grove partikler.)
- Knust (Kornet er knust med lavt trykk på kverna, mel siktet fra.)
- Polert (Kjernene er polert, slik at alt skall er fjernet. Vi kaller dem "perler".)
- Helkorn (Renset, helt korn.)
- Kli (Skalldeler.)

Næringsinnhold pr 100 g:
Energi: 1314 kJ / 314 kcal
Fett: totalt 2 g, av dette 0,29 g mettede fettsyrer
Karbohydrater: 60 g, herav 0,73 g sukkerarter
Kostfiber: 11 g *
Protein: 12 g
Salt: 0,06 g

Næringsinnholdet er avhengig av dyrkingsforhold, der blant annet været i dyrkingsperioden og jordsmonn er avgjørende. Dette gjør at det kan forekomme små variasjoner.

* Næringsinnholdet er for hele kornet, og skallet er det som i hovedsak inneholder kostfiber. For siktet mel, der skallet er fjernet, så vil innholdet av kostfiber være omtrent 0. For kli er det motsatt, dette er et produkt som består av stort sett kostfiber, siden det er laget av skallet til kornet.


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner