Du er her: Produkter Rug

Rug

Rug siktet

Forpakning: 1 kg / 10 kg / 25 kg

Rug har blitt brukt som brødkorn i flere tusen år. Melet er tyngre og mørkere enn de andre kornsortene. Den lave glykemiske indeksen sammen med et høyt innhold av vitamin E, magnesium og silisium gjør rug bra for skjelett og benbygning, lunger og blodsystem. Rug benyttes ofte i surdeiger og er også kjent fra det danske kostholdet gjennom det tradisjonelle danske rugbrødet. På Holli Mølle arbeider vi med vinterrugen Danko. I tillegg har vi satset på den mange hundre år gamle sorten Svedjerug. Det var dette kornet som finnene hadde med seg da de befolket østlige deler av landet. Kornplanta er stor - den kan bli godt over 2 meter høy - og er meget god på smak og næringsinnhold.

VARIANTER AV MELET
- Siktet (Alle skalldeler er fjernet).
- Fin sammalt(Hele kornet er malt (sammalt), fine partikler.)
- Grov sammalt (Hele kornet er malt (sammalt), grove partikler.)
- Knust (Kornet er knust med lavt trykk på kverna, mel siktet fra.) (Kun i 10 kg småsekk)
- Helkorn (Renset, helt korn.) 
- Klemt (Valset)

Næringsinnhold pr 100 g:
Energi: 1159 kJ / 277 kcal
Fett: totalt 3 g, av dette 0,23 g mettede fettsyrer
Karbohydrater: 54 g, herav 1,02 g sukkerarter
Kostfiber: 11 g *
Protein: 12 g
Salt: 0,02 g

Næringsinnholdet er avhengig av dyrkingsforhold, der blant annet været i dyrkingsperioden og jordsmonn er avgjørende. Dette gjør at det kan forekomme små variasjoner.

* Næringsinnholdet er for hele kornet, og skallet er det som i hovedsak inneholder kostfiber. For siktet mel, der skallet er fjernet, så vil innholdet av kostfiber være omtrent 0. For kli er det motsatt, dette er et produkt som består av stort sett kostfiber, siden det er laget av skallet til kornet.


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner