Du er her: Nyheter

Holli Mølle brød

http://www.guldkorn.no/blog/

Holli Mølle i samarbeid med Menys bakeri

Nå er det ferske brød med mel fra Holli Mølle i 193 Meny - butikker i Norge.

Tre smakfulle brød, steinovnsbakte og grove, bakt med økologisk mel fra Holli Mølle.

Sammen med Bakehuset (Norges største bakeri) leveres 3 butikkbakte brød. Lanseringen startet 16. oktober 2017.

For Holli Mølle betyr samarbeidet med MENY og Bakehuset nær på en dobling av omsetning og produksjon.

Hele gjengen ved Holli Mølle er stolte over å ha nådd dette målet, men samtidig ydmyke i forhold til utfordringen. Det går et fullt vogntog med mel inn til bakeriet hver gang vi leverer. På mølla har vi derfor satt i gang med kveldsskift 3 dager i uka.

Møllebrød, Gårdsbrød og Grovbrød er bakt på steinovn, noe som gir dem en god og smakfull skorpe. Brødene finner du ferske hver dag i din MENY-butikk.

Les mer om samarbeidet og Bakehuset her: http://www.bakehuset.no/holli-molle/


Kornhøsten 2016

Kornhøsten 2016 sett gjennom møllerens briller

Det er alltid spennende for oss på mølla når de første kornlassene kommer inn i august / september. Hvordan er falltall, protein, hektolitervekt? Begreper som de fleste ikke har et forhold til, men som vi på mølla er opptatt av. De refererer til kvaliteten på kornet og hvilke egenskaper melet får.

Fjoråret hadde store avlinger, men med lavt proteinnivå - Det ble da for mange kornplanter som skulle konkurrere om en begrenset mengde næring. Holli Mølle har en filosofi på ikke å tilsette noe ekstra i melet, derfor måtte bakerne lære seg hvordan de jobber med mel med litt lavt proteinnivå.

Erfaringene så langt i årets mottakssesong er BRA! Aksene ute på jordene har fått tid til å solmodne. Vi har derfor små tørkebehov. Korn som vanligvis modner i siste halvdel av september - har blitt modent og treskeklart i første halvdel av måneden. Alle de viktige kvalitetskriteriene for matkorn ser ut til å være oppfylt. Til nå har vi kun tatt imot korn med matkvalitet. Og kvaliteten har vært godt over gjennomsnittet.

I uke 37 var det mye vårspelt, våremmer og landhvete som kommer inn. I ukene fra midten av august og fram til nå har det vært høstspelt, rug og svedjerug som har blitt levert. Alle disse blir sådd på høsten og er derfor tidligere modne.

Vet dere forresten hvordan kornet ble kvalitetsvurderte i «gamle dager»? Mølleren tok en neve korn i munnen, og tygget til det ble «tyggis». Tyggisen strekkes for å se hvor langt den kan dras før den ryker. Det handler om deigens evne til å danne glutennettverk.

På Holli Mølle holder vi disse teknikkene i hevd. Som møller vurderer jeg hvor lang tid det tar å få tyggegummi, jo kjappere, jo bedre falltall og derved bakekvalitet. – og det viser seg at de stemmer ganske godt med resultatene vi får fra laboratoriene i etterkant!

Mølleren

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Holli Mølle har produsert økologisk korn og mel siden 2007. Vi baserer vår produksjon på følgende prinsipper:
• Steinmalt mel. Vi maler på steinkverner med 100 cm størrelse på steinene.
• Vekt på gamle, uforedlede kornsorter.
• Økologisk eller biodynamisk dyrket råvare.
• Så kortreist korn som mulig – vi har råvaredyrkere på Østlandet og noe i Trøndelag.
• Sporing – vår baksideetikett fremholder hvilken bonde som dyrket kornet.

Vi produserer i 1 kg poser, som samles i kasser på 6 stk., 10 kg sekker og 25 kg sekker.
Bestilling gjøres til bestilling@holli-molle.no


Flere saker i denne katalogen:
Vel overstått Matstreif
Spelt fra årets avling på plass
Nye bakeblandinger fra Holli Mølle
Uke 29 og 30 tar vi sommerferie
Holli Mølle mottok pris fra Deltagruppen
Status for råvaretilgang og produkter
Produksjon av ertemel
Unge møllere på mølla.
Økologisk mat vokser kraftig - vi er med!
Nyhetsbrev
Nye produkter fra Holli Mølle
Enkorn
Designet til Holli Mølle vant platinium i GRAPHIS
Visuelt 2009
Merket for god Design
Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner