Ekstra grovt speltbrød med karve og ingefær, 2 brød

Fiber er bra for fordøyelsen og kolesterolet i blodet. Det stabiliserer også blodsukkeret og gjør at metthetsfølelsen varer lenger. Karve motvirker gass i tarmen, og ingefær demper betennelser og stimulerer fordøyelsen.
NB! Helkorn må være gjennombløtet, ellers kan det være farlig for tennene.

Ingredienser:

2 dl appelsinjuice
2 dl lettmelk / rismelk
4 dl vann
½ dl olje
2 ss lønnesirup
50 gram fersk gjær
2 ts støtt karve
1 ts malt ingefær
1ts salt
1 dl tørre spelt helkorn (som har blitt bløtet i 1 dl vann i minimum 8 timer)
5 dl spelt kli
2 dl spelt flak
2 dl klemt spelt
1 liter spelt sammalt
3 dl store havregryn, glutenfri
ca 9 dl spelt siktet

 

Løs gjæren i lunken væske. Elt inn smakstilsetninger og alt det tørre i flere omganger. Elt til deigen slipper. Dekk den med plast og la den forheve til dobbel størrelse i ca 40min.

Etter heving, klem deigen lett sammen og del den i passende emner og trill dem til avlange brød. Legg brødene på godt melet bakeåre. Bruk en skarp kniv og lag 3 dype kutt på skrå i hvert brød.
Dekk dem med plast og la dem etterheve i ca 30 min.

Fjern plasten og spray brødene med vann.

Stekes direkte på stein eller i 2 liters form.
Tipp og rist lett på bakeåra så brødene sklir over på den forvarmede bakesteinen inne i ovnen.
Bakesteinen forvarmes i 250 grader i 40 minutter på rist på nederste rille.
Brødet stekes på forvarmet bakestein ved 250 grader i 15 min, deretter ved 175 grader i ca 30 min.


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner