Spelt bakeblanding

Spelt bakeblanding

Spelt - ofte kalt urkornet

Ingredienser:
45 % siktet spelt
28 % fin sammalt spelt
27 % grov sammalt spelt
Allergener: Alle våre kornsorter inneholder gluten.

Oppbevaring
Oppbevares tørt, kjølig og atskilt fra varer med sterk lukt.

Oppskrift på to brød
1 kilo spelt bakeblanding
8 dl lunkent vann
½ pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
1 ss lønnesirup eller honning (kan sløyfes)
5 gram salt

Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en bolle. Elt på rask hastighet i
kjøkkenmaskin i ca 10 min, til deigen løsner fra bollen. La
deigen stå på benken til dobbel størrelse, ca 1 time. Dekk
til med plast eller et kjøkkenhåndkle. Hell brødet i smurte
former eller form dem til 2 brød. Sett på ovnen på 200°C
(varmluft). Stek brødene i 45 min. Avkjøles på rist.
Oppbevares på benken i kjøkkenhåndkle eller en linpose.

Produktfordeler
Spelt er stamfaren til dagens hvetesorter. Glutenet er mildere, og noen tåler det derfor bedre. Bake-blandingen kan brukes til brød, rundstykker og grov pizza.

Næringsinnhold pr 100:
Energi 1457 kJ/ 348 Kcal
Fett 2,05
hvorav mettede fettsyrer 0,26
Karbohydrater 65,19 g
hvorav sukkerarter 0,30 g
Protein 12,17
Salt 0,01 g
Kostfiber 6,51 g

Produktnavn 
Holli spelt bakeblanding, økologisk


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner