Emmer bakeblanding

Emmer er en gammel kornsort som
gir aromatiske brød med nøttaktig smak

Ingredienser:
40 % siktet emmer
25 % fin sammalt emmer
25 % grov sammalt emmer
10 % klemt emmer
Allergener: Alle våre kornsorter inneholder gluten.

Oppbevaring
Oppbevares tørt, kjølig og god atskilt fra varer med sterk lukt.

Oppskrift 2 brød
1 kilo emmer bakeblanding
8,5 dl lunkent vann
½ pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
1 ss lønnesirup eller honning (kan sløyfes)
5 gram salt

Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en bolle. Elt på rask hastighet i
kjøkkenmaskin i ca 10 min til deigen løsner fra bollen. La
deigen stå på benken til dobbel størrelse, ca 1 time. Dekk
til med plast eller et kjøkkenhåndkle. Hell brødet i smurte
former eller form dem til 2 brød. Sett på ovnen på 200°C
(varmluft). Stek brødene i 45 min. Avkjøles på rist.
Oppbevares på benken i kjøkkenhåndkle eller en linpose.

Produktfordeler
Emmer er en svært gammel kornsort, og er en av forfedrene til spelt. Kornet har gode smaks-egenskaper, og egner seg godt til blanding med andre melsorter. 

Næringinnhold pr 100
Energi 1310 kJ/341 Kcal
Fett 3,05 g 
hvorav mettede fettsyrer 0,57
Protein 11,96 g
Karbohydrater 63,6 g
hvorav sukkerarter 0,64
Salt 0,01 g
Kostfiber 11,96 g

Produktnavn
Holli emmer bakeblanding, økologisk


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner