Havre Bakeblanding

Holli havre bakeblanding, økologisk

Produktfordeler
Havre bakeblanding gir et mildt og godt bakverk som passer både liten og stor. Havre er rik på gode fettstoffer. Den var lenge det mest dyrkede kornslag i Norge, og har hatt stor betydning for oss.

Produktnavn
Holli havre bakeblanding, økologisk

Form
Melblanding

Ingredienser
Sammalt mel av havre 27%
Siktet hvete 73%

Næringsdeklarasjon

Næringinnhold pr 100
Energi 1530 kJ/371Kcal
Protein 13 g
Karbohydrater 60 g
Fett 2 g
Kostfiber 9 g
Salt 0,07 g


Forpakning (emballasje)
Papirpose med 1 kg mel

Allergi/Bivirkninger/Indikasjoner
Inneholder gluten

Er produktet fremstilt i samme lokale som andra produkter som kan være allergiframkallende?
Det produseres i samme lokale som andre produkter som inneholder gluten.

Produktets egenskaper
Gunstig fettsyresammensetning og mye fiber i form av betaglukan gjør havre sunt og godt, mens hvete har gode bakeegenskaper som gir et vellykket resultat.

Økologisk steimnalt mel fra Holli Mølle er produsert med omtanke for både mennesker og miljø. Holli Mølle benytter kun ferskt korn som er økologisk dyrket, uten bruk av kunstgjødsel og kjemikalier.

Når vi får årets korn i hus, males kornet med steinkverner i låven på Holli. Dette er en langsom prosess som maler melet skånsomt. Mel malt med steinkverner er rikt på alle de gode næringsstoffene kornet gir, som folsyre, B- og E-vitamer. Dessuten gir melet baksten en fyldigere smak. Vi er stadig på jakt etter gamle, originale kornsorter fordi næringsstoffene i disse kornsortene ofte er svært godt bevart.

Oppskrift
1 kg havre bakeblanding
¼ pk gjær (12,5 g)
7 dl lunkent vann
10 g salt

Ha vann, salt og gjær i en bolle. Tilsett 1 pose havre bakeblanding og elt alt på sakte hastighet i 12 minutter. La deigen stå tildekket under plast på melet bord i ca 1 time, før den knas og rulles ut til en stor bolle. Legg bollen på stekeplate med plast over, og la heve i 45 minutter, eller til dobbel størrelse. Strø havregryn eller mel over brødet, og lag et snitt på tvers av brødet med en skarp kniv. Stek på 240 grader i ca 40 minutter.

Oppbevaring
Oppbevares tørt, kjølig og god atskilt fra varer med sterk lukt.
Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner