Å bake med melblanding
Bakst av ferdig bakeblanding kan lages på to måter:
Kort-tid:
1 kg melblanding
8,5 dl vann ca 45°C (med forbehold om hvordan melet oppfører seg mht fuktighetsopptak og at melet er romtemperert)
50 gr gjær
10 gr salt
1. Bland mel, vann og gjær i en bolle.
2. Strø salt på toppen av ferdigblandet deig.
3. Hvile i 30 min.
4. Bland i saltet
5. Del deigen i to (gjelder for 1. kg melblanding) bak ut brødene på bordet – bruk gjerne fin sammalt bygg til utbaking.
6. Etterheves i form i 30-40 minutter
7. Stekes på 210°C i 35-45 min. (kjernetemperatur på minst 90°C)
Lang tid:
1 kg melblanding
1 liter vann ca 15°C
10 gr gjær
Blandes i en bolle.
10 gr salt på toppen.
La stå under klede på benken til neste dag (8-12 timer)
Bland i salt og bak ut to brød og legg i form.
Etterhever 1-2 timer
Stekes på 200°C i 50-60 min
Det kan være lurt å snitte i toppen av langtidsbakte brød – da de ofte sprekker / hever seg mer under steking pga kaldere deig.
