Du er her: Produkter Urkorn

Gamle originale kornsorter

Urkorn er en samlebetegnelse på gamle kornarter. Spelt, emmer, landhvete, svedjerug, enkorn og kjempedurum er alle eldre, uforedlede kornsorter. Skånsom maling på steinkverner tilfører lite varme og bevarer kornets egenskaper.

Korn er en fin kilde til protein, fiber, vitaminer og mineraler. 

Holli Mølle sine økologiske produkter er et naturlig sunt valg uten tilsetning.

Hva er urkorn?
Enkorn, emmer, kjempedurum og spelt regnes som urkorn. Disse kornslagene var en viktig del av næringsgrunnlaget i vår vestlige kultur i årtusener. Felles for urkornet er at ytteragnene beskytter kornene svært godt. Disse sortene har fått lov til å beholde sine naturlige arv.

Nyere urkorn: Landhvetesorter som Ølandshvete, Dala Landhvete, svedjerug, nakensorter av bygg og havre og svarthavre er urkorn av nyere dato. Det finnes en rekke forskjellige sorter. De har ikke gjennomgått moderne planteforedling, og har det opprinnelige næringsgrunnlaget og smaken intakt.

Hva er moderne kornslag?
Moderne kornslag er arter som har gjennomgått planteforedling. Egenskaper fra en sort kan være krysset med en annen for å få større avling og sterkere gluten. Mel malt fra disse kornene er førstevalg for mange. Deigen blir lett å jobbe med, og elastisiteten gjør baksten luftig og høy.


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner