Du er her: Nyheter

Produksjon av ertemel

Fornøyd Et av Holli Mølle sine nisjeprodukter, er produksjon av ertermel.

Vi fikk en henvendelse fra Holmen Crisp for noen år siden, etter at de hadde gjort mange forsøk på å få ertemel produsert lokalt. Det er mye som må klaffe for å få et produkt med god kvalitet, og det tok omtrent en uke å finne ut hvordan dette kunne gjøres på en god måte. Inngangen på råvaren er viktig, ertene må tørkes ned til 13 % for at kvaliteten på melet skal bli bra. Ertene kommer fra Toten, så dette er et lokalt produkt.

En utfordring med denne produktet, er at ertermel må produseres adskilt fra den normale produksjonen. Årsaken er at ertemel støver helt ekstremt, og det er en enorm rengjøringsjobb som må gjøres i anlegget etterpå. Denne gangen måtte vi ty til Kristi himmelfart, og 5000 kg ertemel er nå klart for utkjøring fra Holli Møle.

Holmen Crisp benytter melet til produksjon av blant annet erterflatbrød og erterbrød, som er spennende produkter det anbefales å teste ut. Se http://holmen-crisp.no/ for mer informasjon om produktene.

Etter å ha levd i ertelukt i 24 timer, så kan vi imidlertid si at ertesuppe ikke kommer til å stå på menyen 17 mai her i gården.
Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner