Du er her: Nyheter

Vel overstått Matstreif

I helgen deltok vi på Matstreif på Rådhusplassen, der vi sto sammen med mange andre flinke lokalmatprodusenter fra hele Norge i teltet til Meny. Det var fult kjør både fredag og lørdag, og Meny melder om rekordomsetning i festivalbutikken og over 200.000 besøkende tilsammen disse to dagene. 

Flere av de vi traff var allerede fornøyde kunder av oss, mens andre var nysgjerrige på hvem vi var, og fikk informasjon om Holli Mølle og hvilke produkter vi leverer. Tilbakemeldingen fra alle var veldig positive, noe vi setter stor pris på. 

Både på fredag og lørdag serverte vi smaksprøver av deilig brød bakt av Baker Evensen i Askim, fra bakeblandingene Emmer og Landhvete, som er to av våre produkter som vi også solgte i festivalbutikken. 

På lørdag serverte vi også en risotto av perlespelt toppet med friterte perler, som vi også fikk veldig gode tilbakemeldinger på. Denne ble lagd av Bent-Åge Rustad fra Gamle Tårnhuset Restaurant. Flere etterspurte oppskrift, og den er som følger: 

Risotto av perlespelt:

Perlespelt fra Holli Mølle skylles godt, og freses lett sammen med litt hakket løk og hvitløk. Tilsett deretter kyllingkraft litt etter litt, til perlene er gjennomkokte og blandingen er lett flytende. (En tommelfinger for koking av perler fra oss, er dobbel mengde veske i forhold til perler og koketid på 20-25 minutter.) Bland deretter inn litt crème fraiche og parmesan, etter egen smak. 

Friterte perler

Kok perlene møre i vann, etter anvisning på pakken. Tørk de deretter i ovnen bredt utover et stykke bakepapir på 70-80 grader med døra på gløtt. Friter de deretter noen sekunder på ca 180-200 grader, i solsikkeolje eller annen nøytral olje. Her ble de drysset med litt salt, men de kan også drysses med sukker, kanel etc, hvis de skal brukes på desserter. 


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner