Grunnleggende sortiment

Urkorn er en samlebetegnelse på gamle kornarter. De har høyere konsentrasjon av næringsstoffer enn moderne hvetesorter. Skånsom maling på steinkverner tilfører lite varme og bevarer kornets egenskaper. Korn er en fin kilde til protein, fiber, vitaminer og mineraler. Holli Mølle sine økologiske produkter er et naturlig sunt valg uten tilsetning.

Hvete siktet er det melet vi selger mest av. Det benyttes i stor grad eldre hvetesorter som er mindre foredlet. Siktet hvete er universal melet som har flest bruksområder, og er vårt mest brukte bakemel.

Spelt har lenge ligget på topp ti listen med både siktet, fin og grov sammalt. Det er et urkorn som er lite foredlet, og har opphav fra Enkorn og Emmer. Glutenet er mildere og noen tåler det derfor bedre. Spelt har gode bakeegenskaper og kan erstatte vanlig hvetemel. Melet er ideelt til brød, pizza, vafler og flatbrød.

Rug og surdeig hører sammen. Kornet har vært brukt til brød i 2500 år. Proteinet i rug har dårligere bakeevne, med surdeig gir luftige og lettere bakverk. Rug inneholder fiber som binder vann. Brød bakt med rug gir saftige brød med lengre holdbarhet.

Havre er et grunnleggende flott korn med mange fordeler. Det har fiber (betaglukan) som gir metthetsverdi. Små og store havregryn er et produkt som kundene forventer å finne i hyllen.

Emmer et gammelt urkorn og en av forfedrene til Spelt. Kornet har mildere gluten, og kan være lettere for kroppen å fordøye. Noen opplever derfor at de tåler emmer bedre enn andre kornsorter. Med litt øving er emmer et mel som flere foretrekker. Det er gulig i fargen og har en rik, nøtteaktig smak. Det egner seg godt å blande med f.eks. hvete til søt gjærbakst. Bruk gjerne kaldheving eller surdeig og lang liggetid på deigen for mørke og saftige brød.

Bakemiksene selger godt. Vi har 8 ulike varianter.

Perler er polerte helkorn. Næringsstoffene er bevart i hinnen og kimen som er igjen etter at skall er fjernet. Det er derfor et spennende alternativ til pasta og ris. Perler er lettlaget og smakfullt. De passer utmerket som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter, gryter, i supper, lune salater, yoghurt og som dessert.

 

Varekode    Produkt                           Varekode    Produkt                        
 102012  Hvete siktet  109092  Havre gryn, store
 102022  Hvete fin sammalt  109042  Havre sammalt
 101012  Spelt siktet  107022  Emmer fin sammalt
 101022  Spelt fin sammalt  107102  Emmer bakemiks
 101032  Spelt grov sammalt  101872  Urkorn bakemiks
 104022  Rug fin sammalt  101081  Spelt perle finpolert
 104032  Rug grov sammalt  101091  Spelt perle fiber

  
 
 

Tips en venn | Utskrift
Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner