Grunnleggende sortiment

Urkorn er en samlebetegnelse på gamle kornarter. De har høyere konsentrasjon av næringsstoffer enn moderne hvetesorter. Skånsom maling på steinkverner tilfører lite varme og bevarer kornets egenskaper. Korn er en fin kilde til protein, fiber, vitaminer og mineraler. Holli Mølle sine økologiske produkter er et naturlig sunt valg uten tilsetning.

Hvete siktet er bestselger. Det benyttes i stor grad eldre hvetesorter som er mindre foredlet. Siktet hvete er universalmelet som har flest bruksområder, og er vårt mest brukte bakemel.

Spelt har lenge ligget på topp ti listen med både siktet, finmalt og grovmalt. Det er et urkorn som er lite foredlet, og har opphav fra Enkorn og Emmer. Kornet har lav glykemisk indeks. Glutnet er svakere og noen tåler det derfor bedre.  Spelt har gode bakeegenskaper og kan erstatte vanlig hvetemel. Det kan brukes til brød, pizza, vafler og flatbrød.

Rug og surdeig hører sammen. Kornet har vært brukt til brød i 2500 år. Proteinet i rug har dårligere bakeevne, med surdeig gir luftige og lettere bakverk. Rug inneholder fiber som binder vann. Brød bakt med rug gir lengre holdbarhet.

Havre er et grunnleggende flott korn med mange fordeler. Det har fiber (betaglukan) som er bra for fordøyelsen. Kornet gir høy metthetsverdi, og påvirker blodsukkeret i liten grad. Innholdet av jern, sink, magnesium, B- og E-vitamin, i tillegg til flerumettede fettsyrer gjør dette til et næringsrikt valg.

Emmer et gammelt urkorn og en av forfedrene til Spelt. Kornet har svakt gluten, og er lettere for kroppen å fordøye. Noen opplever derfor at de tåler emmer bedre enn andre kornsorter.

Med litt øving er emmer et mel som flere foretrekker. Det er gulaktig i fargen og har en rik, nøtteaktig smak. Det egner seg godt å blande med f.eks. hvete til søt gjærbakst. Bruk gjerne kaldheving eller surdeig og lang liggetid på deigen for mørke og saftige brød.

Bakeblandingene selger godt. Vi har 8 ulike varianter.

Perler er et spennende og sunt alternativ til pasta og ris. Det er lettlaget, næringsrikt og smakfullt. De passer utmerket som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter, gryter, i supper, lune salater, yoghurt og som dessert. Bygg perler kan senke kolesterolet, regulere blodsukkeret og gi metthetsfølelse i mange timer.

 

Varekode    Produkt                           Varekode    Produkt                        
 102012  Hvete siktet  109092  Havre gryn, store
 102022  Hvete fin sammalt  109042  Havre sammalt
 101012  Spelt siktet  107022  Emmer fin sammalt
 101022  Spelt fin sammalt  107102  Emmer bake
 101032  Spelt grov sammalt  101872  Urkorn bake
 104022  Rug fin sammalt  101182  Spelt perle
 104032  Rug grov sammalt  106182  Bygg perle

  
 
 

Tips en venn | Utskrift
Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner