Du er her: Nyheter

Nyheter

Våren 2018

Gledelig nyhet: Enkorn har kommet på lager nå i uke 09. Dette partiet skal holde til neste sesong.

Enkorn er trolig verdens eldste kornsort. Smaken er nøtteaktig og aromatisk. Betakaroten gir melet en gulaktig farge.  Noen opplever at de tåler melet bedre grunnet kornets sammensetningen. Det milde glutenet gjør at enkorn egner seg å blande med f.eks. spelt. Bruk gjerne kaldheving eller surdeig og lang liggetid på deigen for å oppnå saftige brød.

Nye produkter:

Tipo 00 
Siktet Kjempedurum med en utmalingsgrad på 55 %. 
Det italienske melet inneholder mer av kornets indre kjerne. Deigen har derfor bedre evnen til å oppta mer fuktighet. Dette gir lette og luftige bakverket med sprø skårpe. Tipo 00 egner seg godt både til pizza, Focaccia og pasta.

Til informasjon: Focaccia bakeblanding er tatt ut av vårt sortiment.


Små havregryn
Mange har spurt etter de lettkokte, gylne grynene. Havregryn fra Holli Mølle er for noen en selvfølge. Nå tilbyr vi et raskere alternativ til havregrøten.

Oppskrift 2 porsjoner:
2 dl havregryn
2 dl vann
3 dl melk
1 liten klype salt

Bland alle ingrediensene og kok opp. La det småkoke i ca. 2 min.
Tips til tilbehør: Varier med jordbær, bringebær, eplemos, ristede nøtter, banan eller blåbær.


Bygg bakeblanding

Dette er en ferdig, halvgrov (40 %) blanding av landhvete og bygg som tilsettes væske, gjær og salt.

Ingredienser, økologisk:
Landhvete siktet (60 %)
Bygg fin sammalt (24 %)
Bygg klipt, prekokt (16 %)

Bygg er en av våre eldste kornarter. Byggbrød er et solid og godt hverdagsbrød med norske tradisjoner.

 

 


Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner