Du er her: Nyheter

Holli 2021

Pris- og sortimentsendring 2021

God Jul fra oss i Holli Mølle 

Vi ser frem mot et spennende år i 2021, der vi forhåpentligvis kan leve mer normalt igjen. I året 2021 skjer det mye i Holli Mølle AS.
Det blir sortiments- og prisendring. Alle våre produkter er kalkulert opp på nytt, da det er gjort mange forbedringer i produksjonen. De nye prisene reflekterer endringer i produksjon og dagens pris på råvaren. Samtidig er standardsortimentet endret. Varer med lite rullering utgår. En del produkter som tidligere har kommet i 10- og 25-kg sekker vil kun komme i 10 kg sekker. Dette gjelder spesielt for bakemiks, flak, gryn og helkorn. De varer som vi lager på spesifikasjon for en del bakerier vil fortsatt være der, men synes ikke i standardsortimentet.

Transportsystemet vårt legges om i løpet av det neste halvåret. Holli Mølle reindyrker det som er kjernevirksomheten vår: Å lage det beste steinmalte, økologiske melet i Norge! I løpet av 2019 har eksterne transportselskap stått for de korte og mellomlange rutene våre. I første halvår 2021 gjør vi det samme med langrutene. Tanken er at dere som kunder skal få et enda bedre tilbud. Vi ønsker å finne de beste løsningene både for dere og oss. På langrutene var det en frekvens på hver 6. uke. Om sortimentet vårt er inne hos grossister, som mange uansett benytter, vil varene leveres raskere enn hva tilfellet er i dag.

Det jobbes mot ny løsninger. Vi tar gjerne en samtale, et videomøte eller kundebesøk for å finne de gode distribusjonsløsningene for den enkelte.
Våre samarbeidspartnere nå:
• Dyrket.no (forhandler både privat og bedriftsmarkedet).
• Asko storhusholdning er en landsdekkende grossist. Med gode leveringsvilkår.
• Kinsarvik Naturkost forhandler i region Vest med hovedkontor i Bergen.
• Vinjesvingen Handel – Holder til i Vinje kommune. Innehaver er en dyktig baker og driftskonsulent for bakerier.

Det er ny pris- og sortimentsliste gjelder fra 01.01.2021.
Her kommer det nyheter etter hvert.

Ha et Godt Nytt År.
Ta kontakt dersom du lurer på noe:
Telefon: 69 83 76 00
Epost: bestilling@holli-molle.no
Kornhøsten 2016

Kornhøsten 2016 sett gjennom møllerens briller

Det er alltid spennende for oss på mølla når de første kornlassene kommer inn i august / september. Hvordan er falltall, protein, hektolitervekt? Begreper som de fleste ikke har et forhold til, men som vi på mølla er opptatt av. De refererer til kvaliteten på kornet og hvilke egenskaper melet får.

Fjoråret hadde store avlinger, men med lavt proteinnivå - Det ble da for mange kornplanter som skulle konkurrere om en begrenset mengde næring. Holli Mølle har en filosofi på ikke å tilsette noe ekstra i melet, derfor måtte bakerne lære seg hvordan de jobber med mel med litt lavt proteinnivå.

Erfaringene så langt i årets mottakssesong er BRA! Aksene ute på jordene har fått tid til å solmodne. Vi har derfor små tørkebehov. Korn som vanligvis modner i siste halvdel av september - har blitt modent og treskeklart i første halvdel av måneden. Alle de viktige kvalitetskriteriene for matkorn ser ut til å være oppfylt. Til nå har vi kun tatt imot korn med matkvalitet. Og kvaliteten har vært godt over gjennomsnittet.

I uke 37 var det mye vårspelt, våremmer og landhvete som kommer inn. I ukene fra midten av august og fram til nå har det vært høstspelt, rug og svedjerug som har blitt levert. Alle disse blir sådd på høsten og er derfor tidligere modne.

Vet dere forresten hvordan kornet ble kvalitetsvurderte i «gamle dager»? Mølleren tok en neve korn i munnen, og tygget til det ble «tyggis». Tyggisen strekkes for å se hvor langt den kan dras før den ryker. Det handler om deigens evne til å danne glutennettverk.

På Holli Mølle holder vi disse teknikkene i hevd. Som møller vurderer jeg hvor lang tid det tar å få tyggegummi, jo kjappere, jo bedre falltall og derved bakekvalitet. – og det viser seg at de stemmer ganske godt med resultatene vi får fra laboratoriene i etterkant!

Mølleren

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Holli Mølle har produsert økologisk korn og mel siden 2007. Vi baserer vår produksjon på følgende prinsipper:
• Steinmalt mel. Vi maler på steinkverner med 100 cm størrelse på steinene.
• Vekt på gamle, uforedlede kornsorter.
• Økologisk eller biodynamisk dyrket råvare.
• Så kortreist korn som mulig – vi har råvaredyrkere på Østlandet og noe i Trøndelag.
• Sporing – vår baksideetikett fremholder hvilken bonde som dyrket kornet.

Vi produserer i 1 kg poser, som samles i kasser på 6 stk., 10 kg sekker og 25 kg sekker.
Bestilling gjøres til bestilling@holli-molle.no


Flere saker i denne katalogen:
Endring av prislister
Stor etterspørsel etter mel fra Holli Mølle
Vel overstått Matstreif
Spelt fra årets avling på plass
Nye bakeblandinger fra Holli Mølle
Uke 29 og 30 tar vi sommerferie
Holli Mølle mottok pris fra Deltagruppen
Status for råvaretilgang og produkter
Unge møllere på mølla.
Økologisk mat vokser kraftig - vi er med!
Nyhetsbrev
Enkorn
Designet til Holli Mølle vant platinium i GRAPHIS
Visuelt 2009
Merket for god Design
Tips en venn | Utskrift

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner